Soyasaus

Soyasaus lages av soyabønner, hvete, vann og salt, og kan produseres på to forskjellige måter. Naturlig brygget som fermenteres i flere måneder eller i flere år, denne har en kompleks smak. Kjemisk fremstilt lages bare på noen dager og inneholder soyaprotein, maissirup og karamell, noe som gjør at soyasausen inneholder mye salt og får en litt kunstig smak.  

 

Vi har også to stiler på soyasausen, japansk og kinesisk hvor den kinesiske opprinnelig ble brygget på soyabønner, men nå brukes det sukker og hvetemel i tillegg. Den japanske blir brygget med ristet hvete og er gjerne mer søtlig og rund enn den kinesiske.

 

Når du skal kjøpe soyasaus er det viktig å sjekke ingrediensene. Om sausen inneholder soyabønner, hvete, salt, og vann kan man være trygg på produktet. Høyt protein innhold betyr gjerne god kvalitet på soyasausen.

 

Tamari soyasaus er i hovedsak brygget på kun soyabønner og er svært umami rik. Denne kan derfor brukes av de som har gluten allergi, men her er det viktig å være obs, noen produsenter bruker litt hvete i, så det er lurt å sjekke innholdet på flasken.

Kikkoman tamari er glutenfri.

Kikkoman

Lee kum kee

Premium light

Premium dark

Seasoned 

soy sauce

Seasoned soy

for seafood

Glutenfree light

Kikkoman

Kikkoman orginal

Kikkoman less salt

Kikkoman tamari